21 February 2012

Teori - Praktikal = Spekulasi (Dinar dan Dirham + Melayu) Di mana kebenarannya??
Apa yang anda fikirkan tentang Gambar ini?

((( NAMA MALAYSIA DI TEMPAT PERTAMA )))Di dalam filem I am number 4 memperlihatkan perhitunggan "Kod-kod" matrik mereka bagi menemui lokasi sebenar yang di katakan.Tetapi apakah maksudnya?
 
Apa kaitan Malaysia di dalam matrik kod-kod tersebut?
Tiadalah yang lebih mengetahui melainkan perancangnya.

Tetapi adakah ini yang dikaji mereka tentang ramalan (nujum) mereka iaitu Michael Nostradamus (1503-1566) seorang warga Perancis keturunan Yahudi.

Menurut beliau yang ditulis semula oleh V. J. Hewitt
dan Peter Lorie dalam buku The End of the Millennium, Prophecies : 1992 to 2001,
beliau meramalkan pada tahun 2000, disebutkan secara lebih khusus mengenai munculnya seorang pemimpin Islam yang bakal merubah dunia. Menurut beliau:

1. Akan muncul A New World Religion.
2. Dipimpin oleh seorang yang dikenali dengan panggilan The Man from The East.
3. Dia muncul dari negeri yang terletak di pertemuan tiga buah laut.
4. Kemunculannya menggemparkan Timur dan Barat.
5. Ketika muncul, dia memakai serban biru (The Blue Turban).
6. Dia merayakan hari Kamis sebagai hari istimewa bagi dirinya.

DIA MUNCUL DARI NEGERI YANG TERLETAK PERTEMUAN 3 BUAH LAUT???


Itukah kod-kod yang dicari?
Timur Yang Mana Yang dikatakan?

Ataupun Nama Malaysia sebagai negara Pertama yang mana pemimpinnya melahirkan Idea Dinar emas dan Dirham perak lalu menjalankan "MISI tersebut?

Sehinggakan diambil pada israelforum.com/board/showthread.php?8416-The-Islamic-Gold-Dinar-Conspiracy

mengatakan : the Islamic Dinar was officially re-launched by the Islamic Mint in West Malaysia and is now available to the public. Although a beautiful coin, the Gold Dinar could pose a serious threat to the U.S. economy! In fact, its supporters believe the Gold Dinar will become the official currency of more than 1.5 BILLION Muslims worldwide. Now radical Islam is urging Muslims worldwide to drop the U.S. Dollar and adopt the Gold Dinar as their primary currency!
Adakah kerana ini??

ataupun....

((( LEBIH RAHSIA DARIPADA RAHSIA )))

Tahukah anda bahawa Yahudi (Zionis) kini sedang giat mengkaji tentang satu
bangsa yang hilang?. Mengikut daftar bangsa yang hilang di dalam Kitab Yahudi Kuno, terdapat 12 puak Yahudi di masa lalu :

1. Reuben
2. Simeon
3. Levi
4. Judah
5. Issachar
6. Zebulun
7. Dan
8. Naphtali
9. Gad
10. Asher
11. Joseph
12. Benjamin

Di dalam 12 puak yang hilang ini, hanya keturunan Nabi Yusuf a.s. sahaja yang hilang daripada rekod Yahudi. Keturunan Nabi Yusof a.s menurunkan dua puak yang lain iaitu Manasseh dan Ephraim.

Mengikut satu kitab Yahudi, satu ‘lost tribe’ Bani Israel (yang mendapat petunjuk ILAHI, iaitu beragama Islam) akan membunuh Yahudi Zionis di Palestin. Di dalam kitab Yahudi kuno yang lain pula, ada mencatatkan golongan Manasseh (anak kepada Nabi Yusuf a.s.) bakal menyembelih Yahudi jahat (Zionis/ Yahudi Kabbalah) di Palestin.

Ini juga ada dirakamkan oleh sabdaan Baginda Nabi Muhammad SAW, dari Abu Hurairah bahwa Rasulullah saw Bersabda:
Tidak akan datang hari kiamat sehingga kaum muslimin memerangi kaum Yahudi dan membunuh mereka. Sehingga, bersembunyilah orang-orang Yahudi di belakang batu atau kayu, kemudian batu atau kayu itu berkata, ‘Wahai orang muslim, wahai hamba Allah, ini ada orang Yahudi dibelakang saya, kemarilah dan bunuhlah dia!’ Kecuali pohon Gharqad (yang tidak berbuat demikian) kerana ia termasuk pohon Yahudi.  ( H.R. Imam Bukhari dan Muslim )

Setelah Yahudi membuat pencarian, terdapat banyak puak golongan Manasseh di sebelah timur.

Percaya atau tidak, sememangnya bangsa Melayu termasuk diantara senarai bangsa yang hilang tersebut. Menurut suatu kajian, Melayu dipercayai berasal dari keturunan sebelah Nabi Yusuf as, yang telah menurunkan generasi Manasseh. Kajian projek genome oleh Rabbai Jacobovici telah dilakukan untuk
mengesahkan hipothesis Dr.Ralp Olsen berkenaan Israel DNA variant dalam Bangsa Mala (rujuk www.mormonslocation.com ).

Projek genome itu dijangka lengkap dalam tempoh 5 hingga 10 tahun akan datang khusus untuk lost tribe disebelah South East Asia region.

Wallahu'alam bissawab.

Wasalam.
Takkan Islam Hilang Di Dunia..


p/s : admin copy dan paste dari FB yang banyak tersebar di wall sahabat-sahabat admin. Ini mungkin satu teori yang lebih kepada spekulasi. Tetapi kita harus berpegang kepada pesanan dari orang-orang yang terdahulu bahawa Dinar dan Dirham akan menggantikan sistem kewangan moden ini. Sistem Dinar dan Dirham ini telah diguna pakai ribuan tahun dahulu dan ianya baru ditukar kepada sistem FIAT pada awal kurun ke-18. Apa pun, Pilihan Masih di Tangan Anda! Kami boleh membantu anda untuk mula lakukan simpanan Dinar dan Dirham!

No comments: